K 1. 1. 2023 evidujeme 66 Dohod

 

Letos to je již 10 let, kdy jsme jako doprovázející organizace měli možnost spolupracovat s více než 200 pěstounskými rodinami. V rámci této dekády jsme se setkávali s životními příběhy dětí, které byly nejen jedinečné a specifické, ale vyžadovaly individuální přístup a podporu. Tyto příběhy nás inspirovaly a lidsky a profesně učily … pokoře, soucitu, citlivosti a laskavému přijetí. Díky těmto zkušenostem jsme „vyrostli“ k rozhodnutí.

Do letošního roku jsme působili zejména jako doprovázející organizace dle zákona 359/1999 Sb. o SPOD. Rádi bychom všem dali na vědomí, že od 1.1.2024 budou naše služby více odborně zacílené. Budeme se věnovat terapeutické podpoře dětí a jejich rodičů (vlastních, pěstounských i adoptivních). A to v individuální i skupinové formě. Obracet se na nás mohou zejména ti, co hledají podporu v Dyadické vývojové psychoterapii, Terapeutickém rodičovství, Terapii hrou a Filiální terapii.

Věříme, že v systému podpory pro děti a rodinu budeme nově zastávat potřebnou a poptávanou roli.

„Terapie je každodenní práce na sobě samém, změna probíhá pomalu, výsledky přijdou za tři až šest měsíců, je ale trvalejší, přes léky mohou problémy po čase prosáknout.“

Roman Pešek

Kategorie: Novinky